Frans parlement geeft groen licht voor spoorhervormingen

Tegen de plannen is deze maand al enkele keren gestaakt en voor morgen staan opnieuw werkonderbrekingen op het programma.
AFP Tegen de plannen is deze maand al enkele keren gestaakt en voor morgen staan opnieuw werkonderbrekingen op het programma.
Het Franse parlement is akkoord gegaan met vergaande hervormingen van de spoorwegen, een stokpaardje van president Emmanuel Macron. 

Tegen de plannen is deze maand al enkele keren gestaakt en voor morgen staan opnieuw werkonderbrekingen op het programma.

In de plannen wordt onder meer het monopolie van de staat opgeheven en wordt concurrentie op het spoor mogelijk. De vakbonden zijn fel gekant tegen deze ontwikkeling.

De spoorhervorming is een van de belangrijkste veranderingen op het programma van Macron. De Senaat moet er ook nog over stemmen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Eric Vanovermeire

    Onbetaalbaar ? Ik kwam vandaag van Valence terug naar Brussel voor 29 euro per tgv in 1ste klasse. Gewoon wat plannen en uitkijken.

  • Gino Denil

    Binnenkort dus ook onbetaalbaar om met de trein naar het zuiden van Frankrijk te reizen.

  • Pascal De Groote

    Prachtig, Mont Parnasse, Paris.. schept een beeld. Als je zegt Brussel of Antwerpen... wat een oude brol is die sporen in BE.