Frans openbaar vervoer staakt door tijdens kerstdagen, ook internationale treinen verstoord

Het station van Lyon.
Photo News Het station van Lyon.
De staking bij het openbaar vervoer in Frankrijk gaat door tijdens de feestdagen. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen vandaag, de dag voor Kerstmis, maar twee van de vijf hogesnelheidstreinen (tgv's) rijden. Ook de dienstregeling van internationale treinen van Thalys en Eurostar is verstoord.

De staking tegen de pensioenhervorming duurt nu al bijna drie weken. Uit een peiling bleek zondag dat de steun van de Fransen voor de staking afbrokkelt nu de vakantie is begonnen. Iets meer dan de helft steunt het protest nog of heeft er sympathie voor. Veel Fransen rekenen op het openbaar vervoer om op vakantie te gaan of om familie te bezoeken.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef de Bock

    Het geld is overal op! Dus besparen. In veel gevallen zijn er overgangsregelingen. Maar 42 pensioen regelingen zoals in Frankrijk een beetje te veel.