Frans onderzoek: "Brand was oorzaak van crash EgyptAir"

AP
De Franse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid trekt de conclusies van Egypte in twijfel over de toedracht van de vliegramp met het toestel van EgyptAir in 2016. Volgens de onderzoeksraad (BEA) heeft hoogstwaarschijnlijk een brand ervoor gezorgd dat de Airbus met 66 mensen aan boord in de Middellandse Zee stortte.

Het Egyptische onderzoekscomité verklaarde na het ongeval dat er sporen van explosieven waren ontdekt en ging uit van opzet. De BEA komt tot een heel andere conclusie en tikt de Egyptische onderzoekers op de vingers. Het is nooit duidelijk geworden of het incident verder is onderzocht, meldt de BEA die nog altijd op een definitief rapport van Egypte wacht.

De Airbus A320 verdween op 19 mei 2016 tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. Alle inzittenden van vlucht MS804 kwamen om het leven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Nee, Joseph. De krant schrijft hoogstwaarschijnlijk omdat ze het zelf niet weten. En met hoogstwaarschijnlijk, vermoedelijk, misschien en zulke termen hebben ze altijd gelijk. Ook zonder dat ze het weten.

  • Joseph Van Gool

    "Hoogstwaarschijnlijk" dus hier is volgens mij ook een geurtje aan, en zijn er feiten die het daglicht niet mogen zien.