Frans geneesmiddelenagentschap waarschuwt voor ernstige bijwerkingen van behandelingen: “Doe niet aan zelfmedicatie”

AFP
Het Franse geneesmiddelenagentschap ANSM, waarschuwt er vandaag voor dat de geneesmiddelen die momenteel getest worden tegen het nieuwe coronavirus, "ernstige bijwerkingen" kunnen hebben. "In geen geval" kunnen ze gebruikt worden als zelfmedicatie, klinkt het.

De waarschuwing komt er na drie overlijdens die mogelijk gelinkt zijn aan dergelijke behandelingen. Volgens Dominique Martin, algemeen directeur van het ANSM, worden er een "dertigtal" ernstige bijwerkingen onderzocht bij coronapatiënten, waaronder "drie overlijdens". Er wordt nagegaan of er al dan niet een verband is met de behandeling die ze toegediend kregen: van Plaquenil (hydroxychloroquine), maar ook van andere geneesmiddelen als Kaletra (een combinatie van lopinavir/ritonavir). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.