Frankrijk wil grenscontroles nog tot april 2019 verlengen

REUTERS
Frankrijk gaat de controles aan zijn grenzen nogmaals met zes maanden verlengen, tot april 2019. Dat blijkt uit een document dat het Franse persbureau AFP kon inkijken. De grenscontroles, die werden ingevoerd na de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, zouden normaal gezien eind deze maand worden beëindigd.

In een brief aan de Raad van de Europese Unie stelt Frankrijk dat de controles tot 30 april 2019 behouden moeten blijven vanwege de reële terreurdreiging in het land. Het gaat niet om systematische controles. Maar Frankrijk wil wel "een mogelijkheid om over te gaan naar identiteitscontroles aan de grenzen", zo staat in de mededeling. 

Binnen de Schengenzone zijn grenscontroles in principe afgeschaft, maar lidstaten kunnen daar om bijzondere redenen tijdelijk van afwijken. Behalve Frankrijk hebben ook de Schengenlanden Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en Noorwegen grenscontroles uitgevoerd. Zij besloten op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis om hun grenzen opnieuw te controleren.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gilberte Vergaelen

  De werkende mens mag al niet meer door het Maximiliaanpark gaan, kwestie van niet overvallen te worden door die meute die daar hokt. Schandalig!

 • julia Gosseye

  Enkel voor ons land kan dit niet hoewel dit zeer noodzakelijk is. Dit is duidelijk merkbaar in Brussel en ook op meerdere andere plaatsen in dit land.

 • Dirk Bytebier

  Grenscontrole overal is niks teveel !

 • diane colman

  Kan dat bij ons niet??? Alle beetjes helpen maar ja vooraleer hier in Belgie iets beslist kan worden … we hebben altijd te maken met onze diverse regeringen en ook Wallonië, ik heb het gevoel dat we niet meer één land vormen.