Frankrijk wil einde maken aan korte vluchten

AFP
De Franse overheid wil waar mogelijk een einde maken aan binnenlandse vliegreizen. De Franse onderminister voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, noemde op de Franse radio de trein als alternatief. Het gaat volgens hem dan om routes tussen steden die per spoor binnen 2,5 uur afgelegd kunnen worden.

De Franse overheid heeft er bij Air France op aangedrongen om de korte vluchten uit het schema te halen als onderdeel van het steunpakket. Onder meer de milieuvervuiling speelt bij de kwestie een grote rol. Door de korte verbindingen te verbieden, moet ook de komst van prijsvechters op de betreffende routes worden voorkomen, aldus Djebbari.

Eerder kreeg Air France-KLM een steunpakket ter waarde van 7 miljard euro uit Parijs. Volgens de Franse minister van Financiën, Bruno le Maire, waren daar duurzaamheidseisen aan verbonden. 

Lees ook

Air France wil 8.300 werknemers vrijwillig laten vertrekken

Luchtvaartsector: “2020 waarschijnlijk slechtste jaar uit de geschiedenis”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick van kerckhove

    En eerst de treintickets goedkoper maken dan de vliegtickets brussel-marseille vliegtuig heen en terug 305€ voor 2pers. TGV 460€,wie een beetje kan rekenen en sneller

  • Lecocq Daniel

    Zal dat ook gelden voor de privéjets van de superrijken?