Frankrijk verbiedt pulsvisserij

ANP
Frankrijk heeft de pulsvisserij nu al verboden in haar territoriale wateren. Dat maakte het Franse ministerie van Landbouw woensdag bekend.

De Franse autoriteiten lopen met de maatregel vooruit op een Europees verbod op pulsvissen. Dat moet in 2021 van kracht worden. Die maatregel wordt gezien als een klap voor Nederlandse vissers, die veel hebben geïnvesteerd in de techniek.

Bij pulsvisserij worden vissen met stroomstootjes opgeschrikt en zo het net in gedreven. Die techniek is op meerdere plaatsen in de wereld verboden, maar heeft volgens voorstanders veel voordelen. Zij wijzen op een lager brandstofgebruik op vissersboten en minder bodemberoering.

Franse vissers klagen al langer over de pulsvisserij. Zij vinden dat sprake is van oneerlijke concurrentie door Nederlanders die de techniek gebruiken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Verbelen

  Volgens mij is ook de Noordzee al leeg gevist, dat leid ik af uit de inhoud van mijn potje Noordzeesla, een stukje vis van 1 cm en wortel reepjes die garnalen moeten voorstellen.

 • Nicole Jansen

  Vistechniek die milieuvriendelijk en vooruitstrevend wordt vroegtijdig de nek omgedraaid door incompetent Europa met Frankrijk voorop.

 • raf peeters

  God zij dank ,waarom ook wachten tot 2021,brengt veel te veel schade en veel kleintjes worden nooit groot met deze techniek(lees stropen)

 • Andy De Schieter

  Als je die vissers laat doen dan zouden die liever de gehele zee leegvissen. Zo lang ze die grote getallen maar op hun rekening zien staan.

 • Dieter Geenens

  Nu nog in België . Want ze komen onze kust ook leegvissen