Frankrijk ontruimt migrantenkamp onder ringweg van Parijs

Het kamp lag pal onder een ringweg van Parijs.
AFP Het kamp lag pal onder een ringweg van Parijs.
In Frankrijk is vanmorgen in het noorden van Parijs gestart met de evacuatie van een migrantenkamp, waar voornamelijk Eritreeërs en Soedanezen verblijven. De inwoners werden met bussen naar opvangcentra gebracht, vooral sportscholen.

Het gaat om een vrij recent kamp dat gelegen is onder de ringweg van Parijs, door zijn ligging een erg ongezonde plek voor de honderd migranten die er verbleven. Woensdag werden er ongeveer 190 mensen geregistreerd. 

Vanaf 7 uur gingen vrijwilligers rond in het kamp, om de migranten duidelijk te maken dat ze best al hun kledij en hun papieren meenamen. "Jullie kunnen niet terugkomen", legden ze hen uit.

Deze operatie is al de vierde in haar soort, op tien dagen tijd. Bij de eerste drie werden 800 mensen naar een beschutte plaats gebracht. 

Het noorden van Parijs wordt geconfronteerd met een heropleving van het fenomeen van migrantenkampen. De Franse staat heeft daarom aangekondigd dit soort operaties te zullen opvoeren.

AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Heffens

    We moeten dringen voor andere politici stemmen in Europa.

  • luc verriest

    Nog maar eens! Gelukkig zijn de EU politici bezig met daadkrachtige maatregelen uit te werken. Ze denken in 2022 met een voorstel te komen, dat uiteraard eerst nog kan geamendeerd worden en daarna nog dient goedgekeurd te worden door de nationale parlementen. Of toch als de EU inmiddels niet geïmplodeerd is.

  • Patrick Martens

    Vanaf het moment dat er ene zijn tentje neerzet, opruimen. Heeft anders een aanzuigeffect.