Frankrijk heft parlementaire onschendbaarheid Marine Le Pen op

AFP

In Frankrijk heeft de Nationale Vergadering besloten om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Marine Le Pen, voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front national. Dat melden verschillende Franse media onder aanhaling van parlementsbronnen. 

De rechtbank van Nanterre opende een onderzoek naar de verspreiding van beelden van een slachtoffer van terreurbeweging IS via de Twitteraccount van Le Pen. De Nationale Vergadering sprak zich niet uit over de kern van het dossier, maar had het over een "ernstig, loyaal en oprecht" verzoek van justitie, aldus de Franse media. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  En dit allemaal omdat ze foto's van IS twittert ? foto's die IS massaal via het internet verspreidde en voor iedereen toegankelijk waren via media of andere kanalen ! als dit geen politieke afrekening is dan weet ik het niet meer ons Marie mag zijn wie ze is maar dit gaat er ver over

 • André Van der Poorten

  Ze nemen een voorbeeld aan België , als ze U in de verkiezingen niet kunnen kloppen doen ze het via een of andere rechter of andere trukendoos !

 • Nils De Vriendt

  Wat hebben de traditionele partijen toch schrik om niet meer aan de macht te zijn, moest het omgekeerde gebeuren de halve wereld zou het veroordelen en de andere helft zou er zich in vetten.

 • Freddy Sonnemans

  Dit is de weg die we opgaan in de EU. Iedereen die niet met ons akkoord gaat moet worden aan banden gelegd. Zie Polen, Hongarije, Catalunya.

 • Laetitia Vandenbosche

  Zeer goed zo, en het is 100% gegrond. Dat ze ook haar europees onschendbaarheid opheffen om haar berechten voor dat gefoefeld met al geld en valse werknemers. Het moet gedaan om zich achter haar onschendbaarheid te verstoppen en zo alle vervolging te ontlopen. Dat is de enige rede dat ze nog parlementair is, anders zou ze al lang op pensioen zijn.