Frankrijk haalt coronapatiënten Corsica op met oorlogsschip

Illustratiefoto van een Frans oorlogsschip.
Benny Proot Illustratiefoto van een Frans oorlogsschip.
De Franse regering stuurt een oorlogsschip naar het eiland Corsica om ernstig zieke coronapatiënten op te halen en over te brengen naar ziekenhuizen op het Franse vasteland. Het gaat om twaalf tot veertien patiënten.

De regionale overheid van Corsica meldt dat de maatregel door president Emmanuel Macron is genomen om op deze manier de ziekenhuizen op Corsica te helpen. Door de ziekste patiënten mee te nemen, zijn er meer bedden en handen vrij voor andere patiënten.

“Het is echt bedoeld als voorzorgsmaatregel omdat het aantal besmettingen op Corsica nog weleens flink kan gaan oplopen”, aldus de prefect van Corsica. Op het eiland wonen 340.000 mensen, van wie er 90.000 ouder zijn dan 60 jaar. Op het eiland zijn 164 besmettingen gemeld, 138 daarvan in Ajaccio. Zeven mensen overleden aan het virus.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcus Vadis

    Heel tof om die mensen naar het vasteland te brengen maar waarom niet gewoon per militair vliegtuig?