Frankrijk evacueert migrantenkamp in noorden van Parijs

De politie evacueert de migranten in Saint-Denis.
REUTERS De politie evacueert de migranten in Saint-Denis.
Enkele honderden migranten die al weken in een kamp leven in Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), in het noorden van Parijs, werden vrijdagochtend voor hun eigen bescherming geëvacueerd. Het is al de tweede operatie in zijn soort op drie dagen tijd in de regio.

Rond 7 uur en in de bijtende kou stonden zo'n 300 migranten, met de rugzak of koffer in de hand, kalm te wachten op de bussen die hen naar verschillende opvangcentra zouden brengen in de regio Ile-de-France. De eerste bus vertrok uiteindelijk om 07.40 uur.

In het kamp leefden volgens de meest recente telling ongeveer 400 mensen, voornamelijk migranten uit de Hoorn van Afrika (Soedanezen, Eritreeërs, Somaliërs). Ze woonden in tenten die zich uitstrekten over de lengte van de avenue du Président Wilson. De geëvacueerde migranten krijgen een tijdelijk onderkomen toegewezen waar ze enkele weken zullen kunnen verblijven en waar hun situatie zal worden bekeken, verklaarde de regionale prefectuur. Voor de gehele operatie waren zeven bussen voorzien.

Frankrijk wil dergelijke operaties de komende weken nog vaker uitvoeren om zo de kampen waarin meer dan 2.000 mensen leven te doen verdwijnen. De vereniging "France terre d'asile" telde een week geleden in totaal ongeveer 2.230 migranten in de kampen ten noorden van Parijs. Daarvan verbleven er een duizendtal aan de porte de la Chapelle en bijna 500 in Saint-Denis.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Heffens

    Elke dag ruimen de politiediensten in Calais bijna 2 maal per dag nieuwe kampen op. De plaatselijk NGO's klagen over pesterijen van de politie tegen illegalen. Ik vraag me af wie er nog geld aan die NG's geeft?