Frankrijk en VK breiden patrouilles uit tegen illegale immigratie via Kanaal

Haven van Dover
EPA Haven van Dover
De Britse en Franse autoriteiten gaan vaker patrouilleren om het groeiend aantal migranten dat met bootjes het Kanaal naar Engeland oversteekt tegen te gaan. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid is met zijn Franse collega akkoord over een gezamenlijk actieplan. De twee spraken elkaar telefonisch, meldt de BBC.

Het 'uitgebreide actieplan' moet de komende week van kracht worden. Het plan omvat onder meer het tegengaan van georganiseerde smokkelbendes en het onder de aandacht brengen van de gevaren van de oversteek. De Britse grenswacht heeft vijf patrouilleschepen, waarvan vier momenteel dienst doen in de Middellandse Zee. Of die worden teruggeroepen is niet bekend.

Sinds begin november hebben meer dan 220 migranten geprobeerd om het Kanaal over te steken naar Engeland. Zondagochtend kwamen zes Iraniërs nog aan op het strand bij Dover.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Wouters

    In de Noordzee worden ze opgepakt, in de Middellandse zee worden ze "gered". In één zin kun je dus de onkunde van de EU samenbrengen.