Frankrijk 'dropt' twee zwangere beren in Pyreneeën

VTM Nieuws
Frankrijk heeft twee Sloveense beren via de lucht in de Pyreneeën gedropt. Het doel? De sterk teruggedrongen berenpopulatie opnieuw doen aangroeien.

Een helikopter transporteerde de eerste beer -de zeven jaar oude Claverina-  naar een bergweide. De achtjarige Sorita werd gisteren in het westen van het gebergte vrijgelaten.

Het gaat om twee zwangere beren, die volgend jaar zullen bevallen. Experts schatten dat er nog maar 43 beren leven in het Frans-Spaanse gebergte. Daartussen zitten bovendien slechts twee mannetjes.

Er kwam hevig protest van boeren in het gebergte: zij vrezen voor hun kuddes.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Mark De Vos : ik maakte dezelfde bedenking. Ze moeten zich nog vetmesten en ze kennen de voedselplaatsen niet. Seffens dalen ze af en onderzoeken een dorpje om hun nieuw territorium in kaart te brengen. Ik vind de Pyreneeën te klein voor 47 beren en twee drachtige berinnen. Veel te klein.

 • Willy VARENDONCK

  een beer is drachtig en niet zwanger, dit is alleen voor de mens

 • Ramon Simon

  Zolang men mensen en toeristen maar informeert. Je wilt niet gaan wandelen en kamperen in berenterrein als je niet voorbereid bent. In de VS moet je een afgesloten container voor voedsel meenemen en zijn er kampeerplaatsen voorzien om u eten op te hangen. Wolven zijn geen probleem maar beren zie ik lever niet.

 • Gillis Van Laethem

  Nodige doen , spijtig voor beren die dit niet vroegen.

 • Daniel Wouters

  Boeren,ze protesteren reeds op voorhand in de hoop op een of andere vergoeding te kunnen trekken hopelijk loopt dit goed af met deze beren en worden ze niet afgeschoten door een of andere dwaas.