Frankrijk doodt belangrijke jihadistenleider in Mali

Een voormalige jihadi uit Mali (archiefbeeld).
AFP Een voormalige jihadi uit Mali (archiefbeeld).
De Marokkaanse jihadistenleider Ali Maychou, die beschouwd wordt als de nummer twee en de religieuze leider van de steungroep voor islam en moslims (GSIM), is begin oktober door Franse troepen in Mali gedood. Dat heeft de Franse minister van Defensie, Florence Parly gisteren gezegd. De GSIM is een jihadistische organisatie die banden heeft met al-Qaïda.

De jihadist werd "in de nacht van 8 op 9 oktober" op het grondgebied van Mali gedood tijdens een operatie die verliep in coördinatie met de Malinese troepen en met de steun van de Amerikanen, verklaarde Parly op de terugweg van een bezoek aan verschillende landen in de Sahelregio. In die regio zijn in het kader van de Operatie Barkhane zo'n 4.500 Franse soldaten gestationeerd. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Nevets

    Mali, waar de Fransen gaan lopen met de Afrikaanse grondstoffen. Ze vechten er tegen de rebellen. Syrië, daar steunen ze de rebellen. Altijd in eigen belang. Niet in belang van het volk.

  • Johan Van Biesen

    Ze denken dat ze een deuk gebracht hebben in deze strijd, helaas kan dat enkel indien alle moslims inzien dat hun ideologie op niets trekt en ze beter atheist worden dan door te gaan met hun waanzin.