Frankrijk bevriest bezittingen van twee Iraniërs die aanslag planden

De aanslag moest op 30 juni plaatsvinden tijdens een bijeenkomst van de Iraanse oppositiebeweging Mujahedin in het Franse Villepinte.
REUTERS De aanslag moest op 30 juni plaatsvinden tijdens een bijeenkomst van de Iraanse oppositiebeweging Mujahedin in het Franse Villepinte.
De Franse regering heeft de bezittingen bevroren van twee Iraniërs, Assadollah Assadi en Said Hashemi Moghadam, en van een afdeling van de Iraanse inlichtingendienst. Dat hebben Franse ministers bekendgemaakt.

Met het bevriezen van de eigendommen reageren de Fransen op het Iraanse plan om in juni jongstleden in Frankrijk een bomaanslag te plegen op een bijeenkomst van oppositieleden in ballingschap. Dat hebben de Franse ministers van Buitenlands Zaken, van Binnenlandse Zaken en van Economie in een gezamenlijke mededeling gezegd.

Gisteren had een Duitse rechtbank de uitlevering aan België van een Iraanse diplomaat bevolen die in Oostenrijk verbleef en die ervan beschuldigd wordt het brein te zijn achter het plan voor de aanslag.

De aanslag moest op 30 juni plaatsvinden tijdens een bijeenkomst van de Iraanse oppositiebeweging mujahedin (Mujahedin-e Khalq) in het Franse Villepinte. Op die bijeenkomst waren 25.000 mensen aanwezig.

De Belgische autoriteiten lieten destijds weten dat ze een Belgisch koppel met Iraanse roots hadden gearresteerd met explosieven die ze bij die aanslag hadden willen gebruiken.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anita Billen

  Dit morsten ze in heel Europa doen.

 • Jan Mulders

  Als je zomaar iedereen binnenlaat vergroot je de kans dat dergelijke landen aanslagen kunnen plegen. Begin daar eens aan te werken, dat lost meer op.

 • Arnout Jans

  25.000 Iraniërs op een bijeenkomst in Frankrijk???? Wie snapt dit nog???

 • ANN LIMBOS

  Goed zo, en nu nog een gepaste straf, en niet te mild a.u.b.

 • Ronald Beintema

  Levenslang op water en brood!!!