Frankrijk annuleert alle grote indoorevenementen, ook halve marathon Parijs en carnaval Annecy afgelast

Toeristen aan het Louvre in Parijs.
AFP Toeristen aan het Louvre in Parijs.
Frankrijk heeft momenteel zestien nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus. Dat bevestigde minister van Volksgezondheid Olivier Veran. In totaal raakten bij onze zuiderburen al 73 mensen besmet door het longvirus. Twaalf zijn er intussen genezen, maar er zijn ook twee doden gevallen. Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, annuleert Frankrijk alle grote indoorevenementen en ook enkele activiteiten in open lucht.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat onder meer om de halve marathon van Parijs en de Landbouwbeurs in de hoofdstad dit weekend. De gemeenteraadsverkiezingen van volgende week gaan tot nader order wel door. Ook voetbalmatchen in de eerste klasse zijn niet geviseerd.

"Alle evenementen waar meer dan vijfduizend personen samenkomen in een afgesloten ruimte worden geannuleerd door de toename van de uitbraak", klinkt het. “Ook bepaalde activiteiten in open lucht zullen afgelast worden.”

De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran.
AFP De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran.

Het carnaval van Annecy, dat volgende week zou plaatsvinden, en de vastgoedbeurs Mipim in Cannes gaan voorlopig niet door. "Het gaat om tijdelijke maatregelen, die zonder twijfel nog zullen evolueren. Maar we moeten ze wel nemen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus Veran.

In de belangrijkste besmettingshaarden in Frankrijk zijn alle samenscholingen verboden. Concreet gaat om het departement Oise (ten noorden van Parijs; nvdr) en de gemeente Balme-de-Sillingy (in de Haute-Savoie; nvdr).  De bevolking krijgt de raad om verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. De scholen in de Oise waar leerlingen besmet geraakt zijn met het nieuwe coronavirus gaan maandag niet open. 

Lees ook: 24 vragen over corona beantwoord: lopen zwangere vrouwen meer risico? Kan het virus nog gevaarlijker worden en mag ik straks nog op vakantie? (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.