Francken oogst kritiek met verkeerde foto en verwijzing naar IS

Twitter Theo Francken
Hoewel een terreurdaad wordt uitgesloten, koppelde Theo Francken (N-VA) op Twitter de verwoestende brand in de Notre-Dame aan IS-terreur in Syrië. Francken kreeg onmiddellijk veel kritiek, ook omdat hij eerst een tweet met een verkeerde foto stuurde.

“Na de vernieling van de oudste kloosters en heiligdommen van het Christendom door IS in Syrië, verliezen we misschien wel hét mooiste en indrukwekkendste Christelijke monument in Europa, Wat een pikzwarte dag”, luidde de tweet van Francken.

“Waarom de vermelding van IS? Waarom geen verwijzing naar militante secularisten? Zitten nochtans achter het gross van de aanvallen op Franse kerken”, reageerde iemand. Anderen vonden de tweet van Francken “voorbarig”, "onnodig” en “polariserend”. Ook kwam er forse kritiek op het feit dat de N-VA’er eerst een foto van het interieur van een andere kerk had gepost. 
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Bauwens

  Blijkbaar zitten hier veel mensen die niet goed kunnen lezen of iets lezen dat er totaal niet staat maar dat ze zouden gewenst hebben dat het er stond. Francken heeft nergens IS vernoemd. De eerste foto is volledig in overeenstemming met zijn tekst waarin hij ".heiligdommen van het Christendom door IS in Syrië," noemt.

 • PIERRE BATE

  Mocht Théotje beweren dat de wereld plat is zullen er nog zotten genoeg zijn om die uitschuiter te vergoelijken. Te gek voor woorden.

 • Peeters Freddy

  De kerken lopen leeg maar als Franken een tweet de wereld instuurt zijn het precies allemaal schijnheilige christenen die reageren. Als morgen de regering beslist om 100 miljoen euro belastingsgeld geeft aan de fransen is t kot weer te klein.

 • Peter Verberckmoes

  Collocatie van Theo Francken dringt zich op....

 • Jan peeters

  Hoe sommigen hier Francken verdedigen is al even degoutant, nu zullen ze allen is Christelijk gaan doen, er zijn er alvast twee die hier tussenlopen die nog nooit in hun leven in een kerk geweest zijn. Een politieker die zoiets post is gewoon van laag niveau en stelt als mens NIKS voor, natuurlijk beseffen zijn volgelingen dat niet want ze zijn hetzelfde, vermits De Wever zoiets aanmoedigt weet je wat voor soort volk bij NVA verblijft, veel erger dan het VB, daar zijn ze tenminste eerlijk.

Video