Foutparkeerder die bewoner (68) dubbele enkelbreuk trapt, is Nederlands profvoetballer

De enkel van het slachtoffer Ron van Akelijen. De man moest met spoed geopereerd worden aan een dubbele breuk. Foto rechts: Virgil Misidjan in 2013, in het shirt van zijn Bulgaarse ploeg PFK Ludogorets.
Familie van Akkeleijen - reuters De enkel van het slachtoffer Ron van Akelijen. De man moest met spoed geopereerd worden aan een dubbele breuk. Foto rechts: Virgil Misidjan in 2013, in het shirt van zijn Bulgaarse ploeg PFK Ludogorets.
De Nederlandse profvoetballer Virgil Misidjan (24), oud-speler van Willem II en nu actief voor het Bulgaarse PFK Ludogorets, wordt verdacht van een gewelddadige parkeerruzie in Roosendaal, vlak over de Belgische grens, waarbij het slachtoffer (68) een dubbele enkelbreuk opliep. Dat bevestigt zijn advocate.

Het incident deed zich vrijdagavond laat voor aan de Burgemeester Prinsensingel. Misidjan kreeg het aan de stok met de bewoner van het pand waar hij zijn auto voor had geparkeerd. Hij blokkeerde de toegang tot het achterterrein van het echtpaar Van Akelijen.

'Discriminerende opmerkingen'

Bewoner Ron van Akelijen (68) uitte tegenover Misidjan zijn ongenoegen over de geparkeerde auto, die op dat moment al van zijn plek was gereden door een kennis van de voetballer. Volgens deze kennis heeft het slachtoffer als eerste geduwd en zou hij ook discriminerende opmerkingen hebben gemaakt tegen de voetballer.

Zijn vrouw Henny van Akelijen ontkent dat. "Mijn man heeft de automobilist beleefd gevraagd of zijn auto wilde wegzetten. Meer niet. De dader gaf zijn bril aan zijn kennis en liep op Ron af om hem ter plekke onderuit te trappen. En dat allemaal terwijl hij hartpatiënt is. Mijn man heeft de dader geen moment geprovoceerd'', zegt zij.

Nog altijd ontdaan toont Henny van Akelijen een foto van de enkel van haar man. "De artsen waren geschokt. De dader moet precies geweten hebben wat hij deed. Het moet een professional geweest zijn", zegt ze.

'Geen opzet'

De kennis van Misidjan, die buiten de publiciteit wil blijven, zegt dat de voetballer geen moment de bedoeling heeft gehad het slachtoffer te verwonden. "Virgil is juist erg rustig gebleven. Hij is nooit agressief geweest", zegt hij.

Het echtpaar Van Akelijen is plaatselijk bekend van de meubelwinkel het Brabantsch Korfke. "Mijn man heeft de zaak sinds 1974", zegt Henny. De winkel zit onder de woning met daarnaast de poort naar de achterzijde van het complex. "Onze auto staat achter. We moeten door de poort door om weg te kunnen. Meerdere mensen gebruiken deze uitgang, maar helaas gebeurt het regelmatig dat mensen hun auto er pal voor parkeren. Dat gebeurde vrijdagavond ook. Ik zag het en riep meteen uit het raam dat mijn man door de poort moest. Maar die automobilist zei dat het maar twee minuten zou duren en weigerde zijn auto weg te halen", zegt ze.

Op vrije voeten

De politie heeft de dader meteen aangehouden en verhoord. Woordvoerder Eric Passchier: "We hebben hem verhoord en inmiddels is hij weer op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdachte. De zaak is nu in handen van het Openbaar Ministerie.’’

Advocate Noortje Lut zegt verder geen mededelingen over de zaak te doen. "Er is nu strafrechtelijk onderzoek bezig en mijn cliënt is verdachte. Dat onderzoek is nog niet afgerond. Ik kan alleen zeggen dat er meerdere getuigenverklaringen zijn waaruit blijkt dat mijn cliënt uit zelfverdediging heeft gehandeld."

Het slachtoffer maakt het volgens zijn vrouw redelijk. "Hij vindt de dader zielig. We zijn allebei gelovig en geloven niet in wraak. Het is beter om dit op een rustige manier te verwerken dan je te verliezen in haat. Dan kun je niet beginnen met het genezingsproces. Gelukkig krijgen we veel steun van familie en vrienden." 

"Hoe durf je"

Steven van Akelijen, de zoon van het echtpaar, schreef naar aanleiding van de schoppartij een emotioneel bericht op Facebook. "Jij vond het nodig om een man die twee hartinfarcten heeft overleefd op 68 jarige leeftijd zo te schoppen dat hij nu in het ziekenhuis ligt met een ernstig gebroken enkel en elleboog. De eerste operatie heeft drie uur geduurd, was zwaar gecompliceerd maar hij is erdoor. Met zijn elleboog wordt nog overlegd hoe deze te opereren is. Mijn pa is 68, hoe durf je." Steven, die zelf op Curaçao woont, kan er nu niet persoonlijk zijn voor zijn vader. "Ik hoop met heel mijn hart dat het rechtssysteem eens zegeviert en jij krijgt wat je verdient. Mijn pa zal een erg lang hersteltraject door moeten en god weet of hij hier helemaal van herstelt", schrijft hij. "Ik woon 10.000 km verderop en voel me machteloos. Ik wil door wat jij m'n pa hebt aangedaan bij hem zijn", sluit hij af. 
58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Dimers

  Dat is toch puur crapuul ???

 • Karl kockx

  Ze kennen allemaal die enkele woordjes racist of discriminatie, en ze gebruiken deze woordjes zo graag tegenover hen die door de eigen politiek gediscrimineerd worden om deze bendes niksnutten te onderhouden en te tolereren .

 • Karel Van Geel

  Daar moet je held voor zijn. En natuurlijk tappen ze onmiddellijk uit het racisme vaatje wat had je gedacht, wanneer je iemand met een bruine huidskleur er op wijst dat hij verkeerd geparkeerd staat dan is dat toch pure racisme.

 • Lieve Vandamme

  Die voetballers hebben een heel hoge dunk van zich zelf!! Maar respect voor iemand anders is zéér ver te zoeken!! Dikke nekken !! Hij verdient genoeg, zou verplicht moeten worden ALLE ziekenhuis-én revalidatiekosten te betalen, zou misschien en hopelijk een goede les zijn!!!

 • ronny cuypers

  Als die trappende man nooit agressief is geweest, hoe is die enkel dan gebroken? Spontaan van ouderdom of zo?