Foto waarop 5 vrouwen vol afschuw richting Kavanaugh lijken te kijken tijdens hoorzitting gaat viraal, maar waarheid achter beeld is heel anders

V.L.N.R. Moeder Martha Kavanaugh, goede vriendin Laura Cox Kaplan, echtgenote Ashley, schoolvriendin Suzanne Matan en Kavanaughs voormalige griffier Zina Bash.
Twitter V.L.N.R. Moeder Martha Kavanaugh, goede vriendin Laura Cox Kaplan, echtgenote Ashley, schoolvriendin Suzanne Matan en Kavanaughs voormalige griffier Zina Bash.
Er blijkt een compleet ander verhaal te zitten achter een foto die tijdens de hoorzitting over het vermeende seksuele misbruik door Brett Kavanaugh als een gek gedeeld werd op sociale media. Een Twitteraar suggereerde dat de reactie van de 5 vrouwen hun misprijzen voor de kandidaat voor het Hooggerechtshof weergaf, maar daar blijkt niets van aan te zijn.

Het beeld werd in vier dagen tijd al meer dan een half miljoen keer geliket en bijna een kwart miljoen keer gedeeld. “Kijk naar elke vrouw op deze foto”, schreef Twitteraar Gustavo Louis erbij. Er kwam een lawine aan reacties, waarin gesteld werd dat de afschuw van de 5 vrouwen die van elke vrouw in Amerika perfect weergaf. Onder meer schrijfster Ana Marie Cox schreef bij haar retweet: “Het lijkt wel op het laatste avondmaal, maar dan voor het feminisme.”

Aangerand

De foto werd genomen tijdens het getuigenis van Kavanaugh voor een speciale commissie van de Amerikaanse senaat die moest oordelen over zijn kandidatuur voor het Hooggerechtshof. Even voordien had Christine Blasey Ford getuigd, een vrouw die hem ervan beschuldigt dat hij haar aangerand zou hebben in de jaren 80, toen ze allebei nog op de middelbare school zaten.


Kavanaugh vocht als een duivel in een wijwatervat om de commissie te overtuigen van zijn onschuld, het ene moment in tranen en het volgende razend kwaad. Achter de man zaten 5 vrouwen en op een foto is te zien hoe ze vol afschuw naar Kavanaugh lijken te kijken. (lees hieronder verder)

De waarheid achter de foto is dat de afschuw niet bedoeld was richting Kavanaugh, maar wel in de richting van de Democratische senatoren die hem het vuur aan de schenen legden. De vijf vrouwen waren namelijk enkele van de grootste vrouwelijke supporters van de rechter.

Medeleven

Op de beelden van de hoorzitting is te zien hoe ze voor en na het moment waarop de foto genomen werd, naar Kavanaugh kijken met sympathie en medeleven terwijl hij zich verdedigt. De vrouwen zijn de moeder van de rechter, zijn vrouw, zijn voormalige griffier op de rechtbank en twee van zijn dichtste vriendinnen. De Democraten hadden op het betrokken moment net gevraagd naar zijn drinkgewoonten als tiener en of hij Ford wel degelijk op een bed had gedwongen en geprobeerd had om haar aan te randen. Iets wat hem niet gelukt zou zijn omdat Ford kon ontsnappen. De vrouwen achter hem waren duidelijk ontdaan door de ondervraging en weenden zelfs met hem mee.

De commissie besloot uiteindelijk om de kandidatuur goed te keuren en door te sturen naar de voltallige senaat. Een van de Republikeinse senatoren – Jeff Flake uit Arizona – knoopte er wel de voorwaarde aan dat het FBI eerst nog een week krijgt om de zaak te onderzoeken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Colin

  Schild en vrienden in actie ...

 • Lucien Mertens

  Hallo, hoeveel jaar na de feiten alweer?! Een beetje ernstig blijven mag wel nietwaar.

 • Sobek Wessels

  Kijk maar eens naar de veroodeelden van verkrachtigen of aanrandingen Hoeveel er onschuldig hebben vast gezeten omdat het slachtoffer er Rotvast van overtuigd was dat de persoon de dader was ! Tot het jaren nadien met DNA bleek dat de mannen helemaal onschuldig waren en de vrouwen toegaven het niet 100% meer juist te weten wie de dader was maar zich hebben laten lijden door emotie met het aanduiden van een dader ...

 • Sobek Wessels

  Mensen Fabriceren zelf hun Gegeugen over wat ze zich denken te kunnen herinneren van wat er toen zou gebeurt zijn en wie of wat het was ! Dat is al duizenden keren door psychologen en onderzoekers bewezen , zeker na zo lange tijd ! Men zou versteld staan van je eigen geheugen Hoe Fout dat is ! Er komen stukjes bij en er verdwijnen er door de loop der jaren !! Dit is zo Fout zulke beschuldigingen zonder enig Fysiek bewijs !!

 • Albert Devrije

  Daaraan zie je hoe ontzettend lichtvaardig mensen oordelen. Leren ze hier dan echt niets op school qua kritische zin, voorzichtigheid in het oordelen, feitenanalyse, these en antithese...? Een mens is schuldig aan een misdaad - die in de strafwet staat - wanneer de laatste rechter dit oordeelt. Ik wens aan iedereen die zo lichtvaardig veroordeelt het toe dat ze zelf eens onrechtvaardig veroordeeld worden door hun medemensen.