Fortuin voor vrouw die dochter wilde verkopen om ziekenhuis te betalen

kos
Het ene moment denk je je dochter te moeten verkopen, het andere moment kan je 80.000 euro aan een goed doel geven. Het overkwam een Chinese vrouw die vorige week al in het nieuws kwam, toen ze huilend op straat in de stad Fuzhou haar jongste dochter probeerde te verkopen. Haar man Zhou Guixing was zwaargewond geraakt op een bouwplaats en het bedrijf waarvoor hij werkte, weigerde immers om de ziekenhuisrekening te betalen.

Het nieuws en vooral de bijbehorende foto's ontroerden zeker 3.000 mensen die stuk voor stuk een geldbedrag doneerden aan het gezin. In totaal kwam er 1,27 miljoen yuan (170.000 euro) binnen. Dat bedrag was meer dan genoeg om het ziekenhuis te betalen en dus besloot het gezin de rest te doneren aan goede doelen. Zo heeft het Rode Kruis 500.000 yuan gekregen.

"Het is niet makkelijk om geld te verdienen. Anderen hebben hier hard voor gewerkt'', zei Zhou tegen Sina News vanuit zijn rolstoel. "Ik ben er sinds deze tragedie zeker van dat het grootste geluk komt van samen leven als een compleet gezin.''