Fortnite-gamer op heterdaad betrapt wanneer hij vrouw slaat tijdens livestream

MrDeadMoth tijdens zijn gamesessie.
RV MrDeadMoth tijdens zijn gamesessie.
Een 26-jarige gamer uit Sydney werd gearresteerd nadat enkele fans hoorden hoe hij zijn partner sloeg tijdens een live uitzending van een potje Fortnite. De gamer, die online bekendstaat als MrDeadMoth, werd later weer vrijgelaten, maar moet deze donderdag voor de rechter verschijnen.

Gisteren speelde de twintiger Fortnite, terwijl hij de sessie online uitzond op het streamingplatform Twitch. Kijkers trokken echter al snel aan de alarmbel toen bleek dat de man een bijzonder kort lontje had. Tijdens het filmpje is te horen hoe een vrouw, die niet in beeld komt, vraagt of de gamer wilde komen eten. “Ik ben er zo, wacht gewoon”, antwoordt hij geagiteerd. Er zijn ook kinderen te horen op de achtergrond.

Even later wordt hij bekogeld door een paar projectielen, waaronder een kartonnen doos, wellicht gegooid door de vrouw. Vervolgens verlaat MrDeadMoth zijn computer, waarna een klap te horen is. De vrouw op de achtergrond begint luid te huilen. “Je bent een f*cking vrouwenmishandelaar”, schreit ze. Daarna richt ze zich tot mensen die live meekijken. “Hoorden jullie dat? Hij sloeg me zojuist in het gezicht.”

“Verdwijn uit mijn leven”

De man probeert daarop verder te spelen, maar de vrouw gaat opnieuw de discussie aan. “Het eten is al een uur klaar", roept de vrouw enkele keren. “Ik ben het beu.” Het koppel ruziet naast de camera, voor hij opnieuw verdwijnt uit beeld. Er klinkt een luide klap voor de vrouw luid jankt. “Ga weg, stop met mijn f*cking spullen aan te raken”, sneert hij. “Verdwijn uit mijn f*cking leven.”

Hij vraagt waarom de vrouw niet luistert, waarop zij zegt dat hij al urenlang aan het gamen is. Terwijl hij weer gaat zitten, wordt er opnieuw een voorwerp naar hem gegooid. En opnieuw snelt hij de vrouw tegemoet. Daarna klinkt nog een klap en veel gegil, onder andere ook van een jong kind.

Onder de indruk

Eén van de kijkers die het gebeuren had gevolgd, belde daarop de politie. Zij arresteerden de gamer gisteren rond half elf ‘s avonds. Later werd gemeld dat de vrouw op de achtergrond wellicht zijn 21-jarige partner was.

Het koppel heeft twee dochters, van 3 jaar en 20 maanden, die thuis waren op het ogenblik van de feiten. De politie laat weten dat de vrouw niet ernstig gewond was, maar wel zwaar onder de indruk van het voorval.

Bekijk ook:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Een explosieve relatie. Voor de kinderen zou het beter zijn dat die ouders uit elkaar gaan.

 • Jenten Janssens

  Waarom gooit die vrouw eerst met projectielen , uiteraard loopt dit verkeerd af als die jongens een kort lontje heeft , maar Idd een vrouw slaag je niet

 • Elke De Vos

  Waarom het zelf zoeken door hem te bekogelen?? Als je wéét dat ie een korte lont heeft doe je alles om dat te vermijden en nog het beste door bij hem weg te gaan. Maar nee, uitdagen en dan klappen krijgen en dan het slachtoffer spelen... En die gast moeten ze opsluiten want mishandeling is altijd strafbaar, simpel.

 • fanielle anciaux

  Ja hallo,geen enkele vrouw dient geslagen te worden maar haalt ze nu niet het bloed van onder zijn nagels???

 • Dirk Daems

  tja verdraagzaamheid, communicatie en respect zijn blijkbaar begrippen die met de dag meer en meer vervagen... het gaat helaas alleen maar ergen worden vrees ik, met uiteraard dank aan al onze moderne snufjes die van de meesten dikke arrogante egoisten maken... respect bestaat allang bij velen niet meer, opvoeding nog minder