Flyboard-uitvinder gaat dit weekend opnieuw proberen Kanaal over te vliegen

EPA
Franky Zapata gaat dit weekend opnieuw een poging doen om met zijn flyboard Het Kanaal over te vliegen. Dat mislukte vorige week toen hij halverwege moest bijtanken.

Het bijtanken onderweg was een precies klusje, waarbij hij moet landen op een platform. Door de golven bewoog het platform vorige keer echter en miste Zapata het dek op enkele centimeters na. Daardoor belandde hij in het water, maar hij bleef wel ongedeerd. Zijn recordpoging redde hij niet. 

“Een enorme teleurstelling, maar hij zal het zeker nog een keer proberen”, aldus een teamlid meteen na de mislukte poging. Niet veel later bevestigde de ‘Raketman’ dat ook zelf. Dit weekend al volgt poging twee. Volgens het team van Zapata gaat de recordpoging er grotendeels hetzelfde uitzien, maar zal het tankproces iets anders worden uitgevoerd. Er wordt er ook een grotere boot gebruikt, zodat er weinig kans is om te crashen en de recordpoging wel moet lukken.

De 40-jarige uit Marseille afkomstige Zapata werd wereldberoemd met zijn flyboard toen hij op de nationale feestdag tijdens de militaire parade over de Champs-Elysées vloog.

Bekijk ook: Man vliegt op ‘flyboard’ boven de Champs-Élysées

Bekijk ook: Franky Zapata valt met flyboard in Kanaal
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.