Florida wil doodstraf voor schutter middelbare school

REUTERS
De procureurs in de Amerikaanse staat Florida hebben hun intentie kenbaar gemaakt om de doodstraf te vorderen voor de negentienjarige Nikolas Cruz, de tiener die een maand geleden in een middelbare school in Parkland zeventien mensen heeft doodgeschoten.

Cruz moet morgen voorkomen voor zijn formele inbeschuldigingstelling. Hij wordt beticht van zeventien moorden. Zijn advocaten hebben laten weten dat hij ermee zou instemmen schuldig te pleiten in ruil voor de verzekering aan executie te kunnen ontsnappen. 

Cruz schoot op 14 februari 17 mensen dood in de Stoneman Douglas High School. Tientallen anderen raakten gewond. De jongeman probeerde eerst weg te glippen door mee te stappen met vluchtende leerlingen, maar kon later opgepakt worden. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter dereu

  De doodstraf is volgens mij dubbelzinnig. Jij hebt iemand gedood dus dood ik ik U in naam der wet.... ja maar dan heb jij ook iemand vermoord....never ending story

 • Raoul Hoylaerts

  naar hier brengen,beetje Lejeune,beetje ziek,beetje goed gedrag en vrij onder voorwaarden.2de kans en zo...

 • Conny Van den Bosch

  Levenslang in de cel op kosten van de gemeenschap en dus ook op kosten van de nabestaanden? Nee, liever niet. De doodstraf, korte pijn en geen kans meer om nog iets terug te doen voor de gemeenschap? Nee, liever niet. Euthanasie en recuperatie van de organen om andere mensen te helpen? Ja, de enige goede oplossing.

 • Serge Surmont

  Doodstraf helpt niemand, zeker geen verwarde vent...

 • Peter Goossens

  in belgie loopt die na 15 jaar leuk rond...