Florida roept noodtoestand uit in afwachting van komst orkaan Dorian

Orkaan Dorian raast op de oostkust van Puerto Rico af. Verwacht wordt dat hij tegen het einde van het weekend Florida bereikt.
EPA Orkaan Dorian raast op de oostkust van Puerto Rico af. Verwacht wordt dat hij tegen het einde van het weekend Florida bereikt.
In afwachting van de komst van orkaan Dorian heeft de Amerikaanse staat Florida vandaag de noodtoestand uitgeroepen. Dat heeft gouverneur Ron DeSantis gemeld.

"Ik roep vandaag de noodtoestand uit om er zeker van te zijn dat Florida helemaal voorbereid is op orkaan Dorian", aldus DeSantis in een communiqué. Hij vroeg de inwoners aan de oostkust om de ontwikkelingen van nabij op te volgen en voldoende eten, water en medicijnen in te slaan voor zeven dagen.

Federale hulp

Het uitroepen van de noodtoestand maakt het mogelijk om de openbare diensten van de staat optimaal te mobiliseren en om, indien nodig, federale hulp in te roepen.

Het Nationale Orkaancentrum (NHC) in Miami kende Dorian woensdag de status van orkaan toe. Verwacht wordt dat Dorian de komende dagen boven de Atlantische Oceaan nog aan kracht zal winnen. De orkaan zou tegen eind dit weekend de kustlijn van Georgia of Florida bereiken.

Een surfer profiteert van de hoge golven die de komst van orkaan Dorian met zich meebrengen aan de kust van Florida.
AP Een surfer profiteert van de hoge golven die de komst van orkaan Dorian met zich meebrengen aan de kust van Florida.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.