Florida executeert seriemoordenaar die meer dan 30 jaar in dodencel zat

Lisa Noland overleefde als enige vrouw een aanval van Bobby Joe Long. Ze spreekt na diens executie, waar ze getuige van was, met de pers.
AP Lisa Noland overleefde als enige vrouw een aanval van Bobby Joe Long. Ze spreekt na diens executie, waar ze getuige van was, met de pers.
De 65-jarige Amerikaan Bobby Joe Long is in de staatsgevangenis van Florida ter dood gebracht. Hij werd in 1985 ter dood veroordeeld voor de ontvoeren, verkrachten en vermoorden van zeker acht vrouwen een jaar eerder. In totaal vermoordde de man liefst tien vrouwen.

Een woordvoerder van het ministerie van het Gevangeniswezen bevestigde de executie van Long. Dat ging door middel van een injectie met een dodelijk gif. De executie werd de afgelopen decennia meerdere malen uitgesteld, maar werd vorige maand definitief bekrachtigd door Florida's gouverneur Ron DeSantis.

Enkele uren voor de uitvoering van de straf verwierp het Amerikaans hooggerechtshof nog een laatste beroep van Long.

Long stond te boek als een van de beruchtste seriemoordenaars in de Amerikaanse staat. Hij werd ook nog veroordeeld tot 28 levenslange gevangenisstraffen wegens het verkrachten van tientallen vrouwen.

De ter dood veroordeelde moordenaar en verkrachter Bobby Joe Long op een politiefoto.
AP De ter dood veroordeelde moordenaar en verkrachter Bobby Joe Long op een politiefoto.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos beverke

  Hij heeft tenminste 30 jaar afgezien voor zijn gruwelijke daden.De uitgevoerde doodstraf was voor hem een verlossing.

 • Dick van Aggelen

  Doodstraf is onmenselijk en help niet om de misdaadcijfers te verlagen. Maar 39 dodencel is nog onmenselijker.

 • Ronald Van Roy

  Ik ben pro doodstraf maar voer die binnen "redelijke en menselijke" termijn uit. Waarom na zolang ?

 • Victor Munster

  Dergelijke psychopaten kunnen in België kiezen of ze voor de rest van hun leven in de gevangenis blijven of om euthanasie verzoeken. Hoewel in dit specifieke geval de straf gerechtvaardigd lijkt, houd ik toch mijn hart vast voor de werking vast voor de werking van het VS rechtssysteem. Teveel mensen (voornamelijk zwarten) worden daar onterecht veroordeeld en zo'n doodstraf is onomkeerbaar.

 • Erwin Vandriessche

  terechte doodstraf maar die uitvoering is wel wat aan de late kant!.