Flinke drugsvangsten in Rotterdamse haven: 4 ton cocaïne in twee weken tijd

Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.
De afgelopen twee weken zijn tijdens controles in de haven van Rotterdam tien partijen met cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om bijna 4.000 kilo drugs, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De eerste grote vangst was midden  december. De partijen harddrugs verschilden in grootte en waren op telkens andere manieren verstopt. Zo zaten de drugs in de constructies van containers, tussen vis en tropisch fruit of gewoon in tassen. Het spul kwam uit Zuid-Amerika, onder meer uit Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Vooralsnog zijn twee verdachten aangehouden. Eén verdachte is voor veertien dagen aangehouden.

Bij de controles is het zogeheten HARC-team betrokken, dat behalve het OM bestaat uit de Douane, de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst FIOD en de Zeehavenpolitie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddie Lamers

    En dan hebben we het niet over de tonnen die binnen komen en niet onderschept worden. Waar vraag naar is blijft aanbod komen.