Financieel topman Delta Lloyd treedt terug

BELGA
Financieel topman Emiel Roozen van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd treedt terug. Dat werd vanochtend bekendgemaakt. Ook de voorzitter van de raad van commissarissen, Jean Frijns, gaat weg bij het concern.

De Nederlandsche Bank (DNB), de Nederlandse centrale bank, had eerder het vertrek van Roozen geëist en legde het concern ook een boete op, omdat de verzekeraar misbruik zou hebben gemaakt van voorkennis.

Afgelopen vrijdag deed de rechtbank in Rotterdam uitspraak in de zaak. De rechter bekrachtigde de boete, die wel iets werd verlaagd, en verklaarde het beroep van Delta Lloyd tegen het heenzenden van de financieel bestuurder gegrond.

Wel moest DNB een nieuw besluit nemen over de bezwaren van Delta Lloyd tegen de heenzending van Roozen, die niet geschikt werd gevonden voor zijn functie.

"In het belang van de vennootschap" heeft Roozen nu echter besloten terug te treden. Commissaris Frijns vertrekt per 1 oktober. "Ook ik trek mijn conclusies dat de rechter de beoordeling van de feiten zo anders heeft beoordeeld dan de raad van commissarissen en stel mijn positie als voorzitter ter beschikking", zei hij.

Delta Lloyd gaat zijn aandeelhouders bijeenroepen om de vacatures opnieuw te vullen.