Film te beledigend voor moslims: YouTube maand lang verboden in Egypte

Een beeldfragment uit 'Innocence of muslims'.
Rv Een beeldfragment uit 'Innocence of muslims'.
YouTube wordt een maand lang verboden in Egypte. Dat heeft een rechter in beroep beslist. De beslissing komt er omdat op de videosite een film te zien was die voor moslims beledigend zou zijn. De Egyptische telecomautoriteiten moeten er nu voor zorgen dat YouTube geblokkeerd wordt. Wanneer het vonnis effectief uitgevoerd zal worden, is nog niet bekend.

'Innocence of Muslims' werd in de Verenigde Staten gemaakt en veroorzaakte eerder al veel ophef in moslimlanden. In de film wordt de profeet Mohammed afgeschilderd als een idioot met een seksuele afwijking. Voor moslims is dat godslastering.

Een lagere rechtbank had in 2013 al bevolen om de toegang tot YouTube een maand lang te blokkeren. De Egyptische telecomautoriteiten waren tegen die uitspraak in beroep gegaan. "Als dat gebeurt, zou ook Google ontwricht raken. En dat zou dan weer slecht zijn voor de economie", luidde de uitleg. YouTube is immers ook een dochteronderneming van de populaire zoekmachine.
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  Het geloof van de belediging.

 • guido van der smissen

  voor alle negatieve moslims ze spelen ook nog plop en alice in wonderland voor de negatieve christenen is er ook doornroosje en bleekwitje

 • Mario Bocque

  Olivier Brack, religie is een privéaangelegeheid bij u thuis binnen uw 4 muren of in de kerk(moskee) en daar zou het ook moeten blijven. Staat en kerk(moskee) gescheiden. Zijn er hier nog geen problemen genoeg mee. Hoeveel oorlogen zijn er al niet begonnen met religie ?

 • Olivier Brack

  Melanie omdat jullie ook ongelovigen zijn en alles in het belachelijk trekken wil dit niet zeggen dat dit bij anderen ook zo is ;)

 • Hendrik Patyn

  Meneer Kilic wil meer van deze films.