Filipijnse regering gaat vuilnis terugsturen naar Canada

De Filipijnen zijn niet "de vuilnisbelt van de wereld". Dat hebben milieuactivisten vandaag benadrukt, nu de Filipijnse regering vuilnis gaat terugsturen naar Canada, dat ruim vijf jaar geleden naar de Filipijnen gebracht werd.

Van de meer dan honderd containers met afval die toen vanuit Canada verscheept werden naar de Filipijnen, worden er 69 naar Ottawa teruggestuurd met een privéschip dat door de Filipijnse regering gehuurd werd.

Het schip, MV Bavaria, zal volgende nacht in de Subic Bay haven vertrekken, aldus de autoriteiten. "Nu de 69 containers terug naar huis vertrekken, zeggen wij uitdrukkelijk dat de Filipijnen niet de vuilnisbelt van de wereld zijn", zegt Aileen Lucero, nationaal coördinator van de Ecowaste Coalition.

Volgens Greenpeace toont het Canadese afvalprobleem aan hoe ontwikkelde landen zwakke nationale reguleringen en lacunes in het internationaal recht uitgebuit hebben om afval te dumpen in arme landen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niels Van Baer

  Ja, er was een commerciële transactie, maar de rommel - die werd verzonden onder het mom van recyclebare plastic restjes - omvat huishoudelijk afval zoals plastic zakken en flessen, kranten en luiers, volgens de Associated Press.

 • jean-pierre rejek

  En weet ge waar het terecht komt ,op de zeebodem en dan is het gelijk gewoonlijk onze fout hé.

 • Ivo Vandeneynde

  Ha ha. Groot gelijk. Vervuiler moet zelf maar opruimen. Geldt ook voor onzr rommel die we uitvoeren.

 • Ruud Kroon

  Het zijn vaak bedrijfjes in die landen die het geld opstrijken en een vuilnisbelt achterlaten, landen als Filipijnen en Malaysia zitten daar ook niet op te wachten, ze krijgen dan de rekening weer gepresenteerd

 • KOEN THEYS

  Dutertee heeft groot gelijk