Filipijnse president Duterte: "Als iemand bestaan van God kan bewijzen, treed ik af"

AP
De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft nog maar eens uitgehaald naar de katholieken, die in zijn land de overgrote meerderheid vormen. Duterte zei dat hij zou opstappen als iemand kan bewijzen dat God bestaat. Eerder had hij God al "stom" genoemd.

Nee, tussen Duterte en de katholieke kerk lijkt het niet meteen goed te komen. Gisteravond nam hij nog maar eens enkele belangrijke overtuigingen van het christelijke geloof op de korrel. Zo had de Filipijnse president het over de erfzonde. Hij zei dat zelfs baby's ermee bezoedeld zijn en dat ze alleen kan weggenomen worden door het doopsel in een kerk tegen een vergoeding. "Waar is hier de logica van God?"

De 73-jarige president zei dat als er "ook maar één getuige" was die met een foto of een selfie kan bewijzen dat een mens "met God kon praten en hem kon zien", hij meteen zou aftreden.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean bormans

  hij kan regeren tot in de eeuwigheid , buiten wat afgodsbeelden en kuddegedrag is nog NOOIT van geen enkele kwakzalver iets bewezen ,dient alleen om de idioten te paaien en t systeem draaiende te houden

 • Redgy Dewulf

  Als Rodrigo morgen door een bliksem getroffen wordt, moet hij niet bij mij komen klagen.

 • philippe dusablon

  zo stom nog niet!

 • Jacky Vanderplas

  Bewijs dan dat God niet bestaat? De kerk is zeker God niet. Al wat er vekeert is op de wereld is ook God niet , maar wel de mens met zijn boos hart. Vraag maar aan God zelf.

 • Daniel Patteet

  Hij heeft inderdaad gelijk..God bestaat enkel de hoofden van mensen die hem nodig hebben.Daar is niks mis mee,alleen creëert t al sinds de oudheid verdeeldheid en onnodige gruwelijke oorlogen..