Files richting skigebieden: ruim 1,5 uur vertraging in Zuid-Duitsland

iStock
Op de routes richting skigebieden ontstaan deze ochtend de eerste files, laat de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB weten. Zo loopt het vast op de Fernpass tussen Duitsland en Oostenrijk en is daar sprake van een vertraging van ruim een uur.

In Zuid-Duitsland is het druk op de A8 tussen Karlsruhe en Ulm. De vertraging loopt daar op tot 1,5 uur. In Frankrijk telt de A43 tussen Lyon en Frejus en verder richting Italië in totaal tien files, die bij elkaar opgeteld ongeveer een uur wachttijd opleveren. In Zwitserland valt de vertraging mee, zegt een woordvoerder.

De ANWB waarschuwde eerder voor een 'zwarte zaterdag' in Frankrijk met extreme verkeersdrukte en uren vertraging voor automobilisten. Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland werd veel verkeer naar de skigebieden voorzien.

“Het is momenteel druk, maar nog wel te doen”, aldus een woordvoerder van de ANWB. In het midden en zuiden van het land begon dit weekend de voorjaarsvakantie; veel mensen trekken eropuit voor een skivakantie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.