FIFA nodigt geredde Thaise jeugdvoetbalspelers uit op gala in Londen

FIFA-voorzitter Gianni Infantino (l.) had de kinderen op de finale van het WK zondag in Moskou uitgenodigd, maar die reis kunnen ze om gezondheidsredenen niet maken.
Photo News/EPA FIFA-voorzitter Gianni Infantino (l.) had de kinderen op de finale van het WK zondag in Moskou uitgenodigd, maar die reis kunnen ze om gezondheidsredenen niet maken.
De wereldvoetbalbond FIFA nodigt de twaalf geredde Thaise voetbalspelertjes en hun trainer op het voetballersgala in september in Londen uit. Dit zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino vandaag in Moskou. "We denken ook na over andere mogelijke activiteiten in Thailand."

De wereldvoetbalbond had de kinderen op de finale van het WK zondag in Moskou uitgenodigd, maar die reis kunnen ze om gezondheidsredenen niet maken. In het kader van 'The Best FIFA Football Awards' wordt op 24 september in Londen ook 's werelds beste voetballer van het jaar verkozen.

"De hele wereld heeft toegekeken en negen dag lang gebeden", zei Infantino (48) over de redding van de Thaise tieners en coach. "Het raakte niet alleen het voetbal maar de hele wereld." 

De laatste vier ingesloten kinderen werden dinsdag in Thailand door gespecialiseerde duikers bevrijd bij een gevaarlijke operatie die uren duurde. Aansluitend kwam ook de 25-jarige begeleider uit de grot.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Michel Van Limbergen

  Merchandising door de FIFA, die gaan hier gewoon miljoenen aan verdienen.

 • Ivan Gabriels

  FIFA kan ze beter financieel steunen ipv uitnodegen.Het zijn daar arme mensen.Geen miljonairs voetballers ofzo.

 • TONY COLEMAN

  Mooi gebaar , en hoop dat ze ook een voetbalshirt krijgen van hun favoriete speler !

 • Jan Harmsen

  Dus ze gaan beloond worden voor hun stommiteit? Dat ze gered zijn is heel goed, maar ze belonen voor stommiteiten is er ver over.

 • Marc Geerts

  Laat die jongentjes toch met rust zeker en als jullie iets willen organiseren doe het dan in Thailand waar ze zich thuis voelen. Doe een beetje normaal en geef het geld aan de ouders ipv het over de boeg te gooien.