Fietsster die Trump met middelvinger begroet als heldin onthaald op Twitter

 AFP PHOTO / Brendan Smialowski
AFP AFP PHOTO / Brendan Smialowski
De president van de Verenigde Staten is het gewoon gesalueerd te worden, maar een fietsster in Virginia gaf afgelopen weekend haar eigen draai aan het gebruik. Toen de vrouw zaterdag bij Trumps golfclub in Sterling, nabij Washington DC, ingehaald werd door Trumps colonne toonde ze het presidentiële gezelschap haar middelvinger.

Trump en diens entourage waren zich per wagen naar de uitgang van de Trump National Golf Club aan het begeven, toen ze de fietsster voorbijreden en die prompt haar middelvinger opstak. Het gebeuren, dat op foto werd vastgelegd, herhaalde zich even later opnieuw toen ze de colonne inhaalde.

De communicatiedienst van het Witte Huis meldde in haar dagelijkse verslag: "De autocolonne van de president verliet de golfclub om 15.12 uur en passeerde twee voetgangers waarvan er een hem een duim omlaag toonde. Daarna haalde de colonne een vrouwelijke fietser in, met een wit T-shirt en een fietshelm, die reageerde door haar middelvinger op te steken."

 Nog volgens het verslag moest de colonne even nadien vertragen en haalde de fietsster de wagens weer in, waarbij ze nog steeds het handgebaar maakte. Daarop sloegen beide een verschillende richting in.

De vrouw werd op sociale media uitgeroepen tot een held.

Eerder die dag, toen Trump zijn exclusieve golfclub binnenreed, werd hij ook al opgewacht door een vrouw die aan de ingang stond met een handgeschreven bord met de boodschap 'Impeach'. Twittergebruiker Trump's Nanny identificeerde zichzelf nadien als de actievoerder. "Ik ben Donald Trumps babysitter, en dat zijn jullie ook", staat te lezen op haar Twitterprofiel. "Hij is een gestoorde dictator die constant toezicht van ons allen nodig heeft."

AFP PHOTO / Brendan Smialowski
AFP AFP PHOTO / Brendan Smialowski34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Clement Asselman

  Duidelijk een domme kip.1) de daad, terwijl uw bedrijf leeft bij de gratie van de overheid. 2) die daad stellen, terwijl je het logo van uw bedrijf toont. 3) lesje blijkbaar nog niet geleerd. En Trump? Die heeft daar eens goed mee gelachen! Wat heb je nu veranderd? Dat je zelf werkloos bent geworden, met een slechte reputatie! Slim, hé?

 • jos indigne

  Wat een heldin

 • Karel Tichmann

  GDP in Amerika is omhoog gegaan en staat op 3.1%, de GDP in de EU is omhoog gegaan met 0.2%. Voordeel Amerika...Hét land, om iets van je leven te maken...

 • ANN LIMBOS

  Goed zo meiske, nog van dat!

 • Karel Tichmann

  Vele begrijpen nog steeds niet, dat het wordt 8 jaar President Donald J. Trump, en daarna 8 jaar President Michael Richard Pence. Dit veranderd de United States of America, (ten goede) voor de volgende 100 jaar. Het betekend: lage belasting, kleine overheid, een sterk leger, meer persoonlijke verantwoordelijkheid en vrijheid. Lees eens de Constitution of United States of America anno 1789, "We the People", voor duidelijkheid wat er nu gaat gebeuren..