Fietsster die middelvinger opstak naar Trump verslaat Republikeinse tegenstandster voor politieke functie in Virginia

AFP
Haar foto ging twee jaar geleden de hele wereld rond. Juli Briskman was erop te zien met een ostentatieve middelvinger in de lucht, gericht aan de voorbijrijdende presidentiële colonne met Donald Trump. Briskman verloor haar job en spande een proces in. Nu heeft de Democrate haar Republikeinse tegenkandidate geklopt voor een politieke functie in Virginia.

Juli Briskman heeft haar zitje in de county board of supervisors in de staat Virginia beet. Ze versloeg voor deze lokale politieke functie haar Republikeinse rivale Suzanne Volpe, wier termijn in 2016 begon en eind dit jaar afloopt. Briskman haalde 52 procent van de stemmen. Ze wil naar eigen zeggen de transparantie verhogen. Haar campagne draaide ook rond meer groen en meer geld voor plaatselijke scholen.

Voor de 52-jarige Briskman is het zoete wraak na een bewogen periode. Ze verloor na het middelvinger-incident in oktober 2017 haar marketingjob bij een bedrijf dat ook opdrachten voor de federale overheid uitvoerde. Ze spande tegen haar vroegere werkgever in 2018 een proces in dat ze deels won, maar haar klacht voor ‘onrechtmatig ontslag’ werd afgewezen.

AFP

Briskman uitte twee jaar geleden op de fiets haar frustratie tegen Trump. Ze was boos op de Amerikaanse president omdat hij jonge immigranten die als kind naar de VS kwamen, wou uitwijzen, en ook voor zijn reactie op de dramatische passage van orkaan Maria op Puerto Rico.

Tijdens haar campagne kwam ze nog terug op haar middelvingergebaar. “Het is niet zo dat ik tegen Trump kan opkomen, maar ik kan wel opkomen”.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerry Cle

    Iedereen die tegen Trump is heeft een voordeel bij verkiezingen. Het merendeel van de Amerikanen heeft ondertussen wel begrepen wat voor iemand Trump is.

  • dirk belis

    Hahaha prachtig.wraak kan zoet smaken.

  • Gino Denil

    Prachtig. Zonder dat ontslag was ze waarschijnlijk niet eens opgekomen. Om het in een Trumpiaans denkkader uit te leggen. God zal haar beloond hebben voor dat oprecht gebaar naar de presidentiële colonne.