Fietser vindt berg sneeuw op geliefde pad naar het werk en bouwt dan maar zelf tunnel

Soms ligt de oplossing voor de hand - maar vraagt ze wel wat werk. Een pendelaar uit het Amerikaanse Boston die dagelijks met de fiets naar het werk rijdt, vond plots een stevige berg sneeuw op zijn weg. Erover kon niet, dus dan maar een sneeuwtunnel gebouwd! Het werd er eentje van meer dan 12 meter lang.

De hevige sneeuwval en de onvermijdelijke opruiming ervan door de stadsdiensten zouden de 29-jarige gitaarhersteller, Ari Goldberger, echt niet de weg versperren op zijn geliefde fietsroute. Op Facebook vroeg Goldberger zijn vrienden of zij wisten bij welke instanties hij terechtkon om iets aan de situatie te doen. Hij kreeg een even onverwachte als aantrekkelijke reactie van een vroegere collega: "Breng wat volk samen en graaf een tunnel".

Zo gezegd, zo gedaan. Ari Goldberger maakte van zijn volwassen nachtmerrie en kinderdroom en begon met andere fietsers een ijstunnel te graven in de berg sneeuw van meer dan 4,5 meter hoog. Na tien uur was de job afgehandeld.

Plots wereldberoemd
Goldberger kreeg sindsdien wereldwijd aandacht in de pers en er waren zelfs toeristen die een kijkje kwamen nemen. De tunnel hield echter maar twee dagen stand. Dan werd hij tegen de grond gewerkt. Goldberger vermoedt dat de Massachusetts Bay Transportation Authority er voor iets tussenzit. Terug naar af dus, voor Goldberger en zijn vrienden. Ze ruimden nog wel opnieuw de sneeuw om een doorgang te maken, maar een nieuwe tunnel kwam er niet meer.

De sneeuwtunnel is definitief dood, maar spijt heeft Ari niet, zegt hij aan Mashable. "Het was zeker fun: heb jij niet altijd al een enorme, enorme sneeuwtunnel willen graven?"

Nog dit: er was wel degelijk een alternatieve route voorhanden, maar dan moest Goldberger een kruispunt over dat hij liever vermeed...

Ari Goldberger.
Facebook Ari Goldberger.

Video footage of the Wellington T-Stop snow-tunnel! / cc @OnlyinBos, @universalhub

Een foto die is geplaatst door null (@) op
Ook deze Canadees uit de provincie Prince Edward Island moest meer dan zes uur bouwen aan een sneeuwtunnel, dit om bij zijn ondergesneeuwde auto te raken.

PEI man digs tunnel to his car