Femen voert actie tegen "oorlogsmisdadigers” in Parijs: “Ze komen vrede vieren terwijl ze oorlog prediken”

AFP
Drie activistes van de feministische protestbeweging Femen voerden vandaag onder de Arc de Triomphe in Parijs actie om te protesteren tegen de aanwezigheid van "oorlogsmisdadigers" onder de staatsleiders die uitgenodigd zijn om de herdenkingsplechtigheden van 11 november bij te wonen in de Franse hoofdstad. 

Met een bloemenkrans in het haar, blote borsten en de vuist in de lucht, riepen de vrouwen: "Welcome war criminals!". Op hun torso stond te lezen: "fake peacemakers, real dictators”. Morgen vindt er dan aan de Triomfboog in Parijs een ceremonie plaats waar meer dan zeventig staats- en regeringsleiders aanwezig zullen zijn, onder wie de Russische president Vladimir Poetin.

"We zijn naar hier gekomen om te protesteren tegen de komst van staatsleiders die de vrede onrecht aandoen. De meeste zijn dictators die de mensenrechten in hun land niet respecteren", zo zei de 24-jarige Lara Lacroix. "Ze komen de vrede vieren terwijl ze oorlog prediken", klonk het nog, zonder namen te noemen. 

Na enkele minuten werden de drie vrouwen weggeleid door de politie. 

AFP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Dederen

  Hiermee is weer eens gezegd dat Poetin de grootste crimineel is...

 • godelieve rigo

  Gelijk hebben ze.

 • Marieke Marcelis

  En gelijk hebben ze.

 • Albert Boedts

  "femen" dikke aandachtzoekers op die manier ,ze hebben gelijk met hun boodschap ,maar brengen ze op een verkeerde manier , dat die politie maar oppast hoe ze die demonstranten afvoeren anders "metoo" ,dom hypocriet volk

 • Sam Sichem

  Als ze gelijk hebben, hebben ze gelijk.