Feestvierders lokken met gratis drankjes mag niet langer in Benidorm na drugsgeweld

Het strand van Benidorm, juli 2015.
REUTERS Het strand van Benidorm, juli 2015.
Feestvierders in de uitgaanswijk van Benidorm mogen niet langer naar binnen worden gelokt met gratis alcoholische drankjes. De politie in de Spaanse badplaats wil zo paal en perk stellen aan het drugsgeweld in de Engelse uitgaanswijk Zone Inglesa. 

Volgens de politiechef Lorenzo Martinez doen drugsdealers en hun hulpjes zich steeds vaker voor als discotheekproppers.

 Ze proberen zo toeristen een dancing binnen te lokken met de belofte van gratis drankjes. Eens binnen worden ze dan benaderd door drugsdealers die hen verdovende middelen proberen te verkopen. De politie nam de maatregel na een incident waarbij woensdagavond drie mensen werden beschoten aan de Calle Mallorca. De speurders vermoeden dat het om een afrekening gaat. Albanese en Marokkaanse bendes bekampen elkaar om de controle over de drugshandel in de uitgaanswijk. Twee van de drie beschoten personen hebben de Marokkaanse nationaliteit. De man die in het ziekenhuis moest worden opgenomen is een Britse toerist die toevallig voorbij kwam gewandeld.

Het stadsbestuur wil op korte termijn ook meer bewakingscamera's plaatsen om de nachtelijke overlast door dronken toeristen te bekampen.  Bedoeling is om zo het vertrouwen te behouden en de veiligheid te waarborgen voor de tienduizenden reguliere toeristen. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Je moet al goed gek zijn om überhaupt naar Benidorm te gaan. 40 jaar geleden vond ik het reeds te druk.

 • Saelens Nico

  de engelse wijk in Benidorm is echt héééél plezant om uit te gaan ; imitators (goeie !!) s ; : in al die jaren van ub40, rod stewart; michael jackson, bob marley , na jaren teveel stomme r& b destiny's child en van die kul) herontdekken ze er de goeie muziek uit de 70s en 80s ; die gratis shots zijn plezant ; nog nooit druggebruik of geweld gezien daar hoor !

 • louis pippers

  De Engelse uitgangs buurt is zeker al 15 jaar een probleem buurt en ik kan het weten ga er 35 jaar op verlof zuipen geweld en de laatste jaren veel drugs

 • Gustaaf Tielemans

  Paal en perk stellen zoals aan bolleke bolleke men is daar ook al dertig jaar mee bezig en het is nog steeds niet opgerold met de toeristen te bestelen.

 • WILLY ZACHEL

  Dat is daar ook een stad die volkomen uit controle is het is het Chicago van de jaren 30 geworden en dat kwam door het drankverbod nu is het door drug verbod De oplossing is simpel ....niet meer verbieden maar toelaten !