Feestvierder (31) geïdentificeerd die lege fles uit trein tegen hoofd meisje (2) gooide

De politie liet de feesttrein stoppen in het station van de plaats Greven.
Shutterstock De politie liet de feesttrein stoppen in het station van de plaats Greven.
De Duitse politie heeft de persoon gevonden die vrijdag vanuit een voorbijrijdende partytrein een lege fles tegen het hoofd van een tweejarig meisje gooide. Het gaat om een 31-jarige man. Hij is verhoord en voorlopig vrijgelaten. Het meisje raakte zwaargewond en verkeerde een tijdlang in levensgevaar.

De Duitse krant Bild meldt de identificatie van de man. Volgens openbaar aanklager Henner Kruse gaat de politie niet uit van opzet. De man wordt wel verdacht van nalatigheid.

Het opmerkelijke incident vond vrijdag plaats in het station van Kamen bij Dortmund (Noordrijn-Westfalen). Een vader wandelde met zijn dochtertje op de arm het perron op, toen het kind op het hoofd werd geraakt door de fles. De lege fles kwam uit een feesttrein: in de trein werd muziek gedraaid en feest gevierd. De politie liet de trein stoppen in het station van Greven. Alle 500 passagiers werden gehoord en moesten zich identificeren.

Getuigenverhoren

Niemand reageerde daarna op een oproep van de onderzoekers aan de dader om zich te melden. Na urenlang oponthoud mocht de trein daarna verder naar Norderney, maar van een feeststemming was geen sprake meer. De autoriteiten maakten bekend alle ingezamelde gegevens te gaan bekijken en dat de passagiers later opnieuw zouden worden gehoord.

Die verhoren leidden uiteindelijk tot de identificatie van de dader. De man is verhoord en voorlopig weer vrijgelaten. Het meisje raakte zwaargewond en verkeerde zaterdagochtend nog in levensgevaar, maar dat is na een operatie geweken, aldus Duitse media. Volgens de politie is haar toestand nu stabiel.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Kelchtermans

  Geen opzet? Wat had die kerel dan gedacht dat er zou gebeuren wanneer hij ter hoogte van een perron met wachtende mensen een fles uit een rijdende trein zou gooien? Je moet al behoorlijk retarded zijn om te menen dat dat zonder risico is. Dat kan zelfs een puber bedenken. Zo'n egoist zou ik een half jaar vrijwilligerswerk op spoed laten doen.

 • karin verwimp

  Ik begrijp niet dat ze die vrij gelaten hebben. Had hij het fatsoen gehad om zichzelf aan te geven, dan wel. Maar nu? Absoluut niet. De mens heeft geen natuurramp of dodelijke epidemie nodig om uit te sterven. De mens roeit zichzelf wel uit als soort.

 • frans Venloo

  Laat het nu maar eens zijn feest zijn en de schade betalen alsmede een ernstige vergoeding voor het slachtoffer .

 • Marc Geerts

  Vrijgelaten ...en dat kind vecht voor haar leven. En de dader wordt nalatigheid verweten. Ik noem dat geen nalatigheid hoor. Maar ik ben dan ook geen laffe onderzoeksrechter.