Federale rechter weigert klacht tegen Trumps ex-campagneleider Manafort te seponeren

Paul Manafort verlaat het gerechtshof.
REUTERS Paul Manafort verlaat het gerechtshof.
De federale rechter heeft het verzoek van Paul Manafort, de voormalig campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump , om een aanklacht tegen hem in het kader van Russische beïnvloeding van de verkiezingsstrijd te seponeren, geweigerd. 

Manafort beweerde dat speciaal aanklager Robert Mueller zijn boekje te buiten is gegaan door hem te beschuldigen van onder meer witwassen van geld.

Rechter Amy Berman Jackson van het district Columbia oordeelde dat de claim van Manafort "tal van zwakke plekken" bevat. Onderminister van Justitie Rod Rosenstein heeft aan alle wettelijke regels voldaan toen hij Mueller inhuurde. De zaak die Mueller aanspande is niet overdreven uitgebreid of misplaatst. Manafort kan dus in september terechtstaan.

Nadrukkelijk goedgekeurd

Berman Jackson verklaarde dat Rosenstein het onderzoek van Mueller naar de feiten die in de tenlastelegging staan nadrukkelijk heeft goedgekeurd. De regelgeving is geen geweld aangedaan en de speciaal aanklager heeft derhalve conform zijn bevoegdheden gehandeld. Eerder vroeg een collega van haar uit Virginia zich na een vergelijkbaar verzoek van Manafort nog af wat een financieel delict van tien jaar geleden te maken had met Muellers opdracht.

Paul Manafort.
EPA Paul Manafort.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels