Federaal rechter stopt Trumps plannen voor bouw muur aan grens met Mexico

Een federaal rechter in Californië heeft de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico, voorlopig een halt toegeroepen. Dat berichtten Amerikaanse media.

De rechter trof een voorlopige beschikking die de Amerikaanse regering verbiedt middelen uit de begroting van verschillende departementen in te zetten voor de bouw van de muur. Trump heeft daarmee mogelijk zijn bevoegdheden overschreden, luidde de argumentatie.

Trump had medio februari de noodtoestand uitgeroepen om zonder goedkeuring van het Congres de bouw van een muur aan de grens met Mexico te kunnen financieren. Het Congres wilde de president de benodigde som daarvoor niet geven. Door de noodtoestand uit te roepen, wilde Trump extra miljarden dollars uit de potjes van andere departementen aanspreken. Zijn handelwijze is gerechtelijk omstreden.

De VS-president wil harder optreden tegen illegale migratie, drugssmokkel en mensenhandel, maar botst daarbij altijd opnieuw op juridische hindernissen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Gevers

  Haha mensen toch nog even geduld en je zal zien wie de echte veraders en gangsters zijn de waarheid komt stillerjes boven in amerikaanse media en het is niet trump die op de blaren zal zitten

 • yvan de strijcker

  Mr Mike Milan, de staatsschuld heeft onder trump astronomische proporties aangenomen. De muur ging door Mexico betaald worden. Het enige dat hij gedaan heeft is sociale zekerheid afbouwen en een belastingsherziening die zijn bedrijven 20 miljoen dollar opbrengt

 • Febe Chapin

  Eindelijk grenzen voor Trump!

 • Lieve Maes

  Hij wil de aandacht afleiden van het Rusland dossier want hij weet dat hij daardoor in de problemen zit

 • mike milan

  Hij doet tenminste wat hij beloofd heeft VOOR de verkiezingen..hier beloven ze veel....en de staatsschuld blijft maar stijgen.