FBI valt binnen bij modebedrijf Nygård wegens “sex-trafficking”

Peter Nygård (midden) in 2005.
AFP Peter Nygård (midden) in 2005.
De FBI en de politie in New York zijn binnengevallen bij modeconcern Nygård. Dat heeft volgens bronnen van The New York Times te maken met een onderzoek naar “sex-trafficking”: mensensmokkel met als doel iemand seksueel uit te buiten.

Tien vrouwen hebben topman Peter Nygård (78) deze maand aangeklaagd vanwege vermeend seksueel misbruik. Ze zeggen dat hij zijn bedrijf Nygård International en medewerkers heeft ingezet om jonge slachtoffers te regelen. Die zouden soms slechts 14 of 15 jaar oud zijn geweest.

De krant schrijft dat veel van de vrouwen beweren dat ze zijn verkracht tijdens feestjes op het weelderige landgoed van Nygård op de Bahama's. Nygård spreekt dat tegen en zegt dat zijn steenrijke buurman op de Bahama's, miljardair Louis Bacon, achter de beschuldigingen zit. Die zou privé-detectives op hem hebben afgestuurd.

De autoriteiten hebben volgens de krant gesproken met meerdere vrouwen die de rechtszaak hebben aangespannen. De FBI heeft in het verleden ook al onderzoek gevoerd naar Nygård, maar dat leidde toen niet tot een strafrechtelijke vervolging.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.