FBI start onderzoek naar mailverkeer Hillary Clinton

AFP
Het Amerikaanse onderzoeksbureau FBI is een onderzoek gestart naar de controversiële mails van presidentskandidate Hillary Clinton. Het nam daarvoor contact op met de advocaat van Clinton en met een bedrijf dat werkte met de server van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken.

De polemiek over Clintons mailverkeer, die startte toen duidelijk werd dat ze in de running was om presidentskandidaat te worden voor de democraten voor de verkiezingen in 2016, draait rond het feit dat ze professionele mails verstuurde vanaf een privémailadres, en dus via een privéserver en niet die van de regering.

Veiligheid
De inhoud van de mails maakt geen deel uit van het onderzoek. De politie is enkel geïnteresseerd in de veiligheid van de servers en andere systemen die Clinton heeft gebruikt. De FBI wil ook weten hoe de mails momenteel worden opgeslagen.

Het nam daarom contact op met informaticabedrijf Platte River Networks, in het westen van de VS, dat werkte met het privé-informaticasysteem van Clinton. "De regering wil zekerheid over de stockage van de documenten. We werken op actieve wijze mee", verklaarde de advocaat van Clinton, David Kendall, aan de Washington Post.