FBI reageert lauw op aanbod Poetin

FBI-baas Christopher Wray.
AFP FBI-baas Christopher Wray.
FBI-baas Christopher Wray heeft lauw gereageerd op een aanbod van Vladimir Poetin. Amerikaanse agenten mogen van de Russische leider het verhoor bijwonen van inlichtingenofficieren die in de VS verdacht worden van inmenging in de verkiezingen. De Russen willen als tegenprestatie graag de ondervraging observeren van een aantal Amerikanen.

Poetin deed het voorstel tijdens een bijeenkomst met Donald Trump in Helsinki. De Amerikaanse president sprak toen over een "ongelofelijk aanbod", maar de FBI is minder enthousiast. 

Wray reageerde zelfs terughoudend op het voorstel pm onderzoekers naar Rusland te sturen. "Ik wil niets uitsluiten, maar het staat niet hoog op onze lijst met onderzoekstechnieken", zei hij op een conferentie in Aspen.

De FBI-baas reageerde ook koeltjes op de suggestie dat Russische agenten naar de VS kunnen komen om het verhoor van Amerikanen te bekijken. "Dat staat waarschijnlijk nog lager op onze lijst met onderzoekstechnieken", klonk het. Het Witte Huis heeft vooralsnog de knoop niet doorgehakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.