FBI dichter bij ontmaskering échte D.B. Cooper uit Prison Break

Eerder al werden spullen onderzocht die D.B. Cooper had achtergelaten op het vliegtuig.
UNKNOWN Eerder al werden spullen onderzocht die D.B. Cooper had achtergelaten op het vliegtuig.

De FBI onderzoekt een parachute die gevonden werd in Washington en die weleens door de legendarische D.B. Cooper zou kunnen gebruikt zijn bij zijn vliegtuigkaping in 1971. Het fictieve alterego van D.B. Cooper dook recent nog op in de Amerikaanse serie Prison Break als Charles Westmoreland. Die overleefde de eerste reeks niet, de échte Cooper zou nog wél in leven zijn.

200.000 dollar losgeld
Op 24 november 1971 zou een veertiger, mooi in het pak, een vliegtuig gekaapt hebben, tussen Portland en Seattle, en ermee gedreigd hebben het ding op te blazen als hij niet vier parachutes zou krijgen en een som van 200.000 dollar losgeld.

Mexico
Toen het vliegtuig landde in Seattle, liet de man - gekend als Dan of D.B. Cooper - de passagiers en twee mensen van het kabinepersoneel gaan in ruil voor wat hij geëist had. Cooper gaf de rest van de crew de opdracht naar Mexico te vliegen.

Klopjacht
Boven de Grote Oceaan, bij een verschrikkelijke storm en vanop kilometers hoog, sprong hij dan met zijn parachute - én het geld natuurlijk - uit de 727. Hij verdween en werd nooit meer gevonden, ondanks een heuse klopjacht.

Cooper-dollars gevonden
Even kwam hij weer in het nieuws toen een achtjarig jongetje, Brian Ingram, in de jaren '80 5.800 dollar van het losgeld terugvond in de zandbanken van de Columbia River, tussen Washington en Oregon. Maar geen spoor van Cooper zelf. De nu 36-jarige eerlijke vinder wil vandaag naar aanleiding van de nieuwe parachutevondst munt slaan uit zijn 20-dollarbriefjes op een veiling.

Doorbraak?
Vandaag staat de FBI mogelijk voor de grote doorbraak in het onderzoek. Twee weken geleden vonden twee kinderen toevallig een parachute die begraven was in een veld, op ongeveer 160 kilometer van Seattle. Verdere analyse moet nu uitsluitsel brengen. (jv)

Een tekenschets van D.B. Cooper en de 20-dollar briefjes die een jongetje van 8 terugvond. De nu volwassen man wil er geld uitslaan.
UNKNOWN Een tekenschets van D.B. Cooper en de 20-dollar briefjes die een jongetje van 8 terugvond. De nu volwassen man wil er geld uitslaan.
Muse Watson speelt in Prison Break de rol van Charles Westmoreland aka D.B. Cooper.
UNKNOWN Muse Watson speelt in Prison Break de rol van Charles Westmoreland aka D.B. Cooper.