FBI-baas spreekt in interne video van "moeilijke tijden"

Christopher Wray.
AFP Christopher Wray.
FBI-baas Christopher Wray heeft in een interne video zijn medewerkers verteld dat het moeilijke tijden zijn, maar dat daden uiteindelijk belangrijker zijn dan woorden. Wray reageert daarmee op alle ophef die rond de Amerikaanse federale recherche is ontstaan, melden diverse media. 

"Ik sta achter onze gedeelde vastberadenheid om ons werk onafhankelijk en volgens de regels te doen", vertelt Wray zijn medewerkers. Hij spreekt van moeilijke tijden en dat de situatie de laatste dagen alleen maar is verergerd. Ook liet de FBI-baas zijn medewerkers weten dat alleen hun werk ertoe doet.

De FBI is in opspraak geraakt door een memo dat door de Republikeinen is vrijgegeven. Daarin stond dat de FBI en het ministerie van Justitie een rechter hebben misleid om toestemming te krijgen voor het bespioneren van Carter Page, een medewerker van de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Democraten zien het memo als een poging van de Republikeinen om hun president te beschermen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  De FBI heeft een vals rapport samengesteld en dat in een rechtszaak gebruikt. En erger: het rapport was geschreven door een Brit die betaald werd door de Democratic Party. En de memo is nog maar het topje van de ijsberg, want in dat rapport staat ook dat Trump plass€ks had met Russische prostituees. Dit is in Amerika een schandaal dat Watergate overtreft, en toch horen we Bjorn Soenens e.a. niet. Is "doodzwijgen" de strategie van de linkse main stream media?

 • Francois Peters

  Het topje van de ijsberg van het anti trump establishment komt boven water

 • Erik Quartier

  Democraten in de US zijn net als de PS en de SP-A vals en alle middelen zijn goed om hun zin te krijgen,zelfs moorden!

 • Guy Stoffelen

  Het begin van het einde voor een door en door corrupte 'president' Trump.