Ga naar de mobiele website
^ Top

Favoriete huurmoordenaar Pablo Escobar vraagt Theresa May om cocaïne te legaliseren

John Jairo Velásquez.
anp John Jairo Velásquez.
John Jairo Velásquez, beter bekend als 'Popeye', de meest gevreesde huurmoordenaar in dienst van Pablo Escobar, voert een pleidooi voor de legalisering van cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal doden door cocaïnegebruik is er in een jaar tijd verdubbeld. Het witte poeder moet in apotheken verdeeld worden, zodat het gebruik en de kwaliteit gereguleerd kunnen worden, vindt Velásquez.

Net geen 4.000 Britten stierven in 2015 aan drugs die ze op straat hadden gekocht. Volgens Velásquez is cocaïne in zuivere vorm en kleine dosissen niet gevaarlijker voor de gezondheid dan pakweg fastfood en frisdrank.

"Kijk, alles is dodelijk. Frisdrank, whiskey, bier, sigaretten, marihuana en brood", laat hij weten aan The Independent vanuit zijn schuiloord. "Maar mensen moeten die keuze zelf maken. Als cocaïne gelegaliseerd zou worden, komt de verkoop in de handen van apothekers terecht. Mensen die ervoor kiezen de drug te nemen weten dan dat de kwaliteit gegarandeerd wordt." Legalisering zou volgens Velásquez ook bendeoorlogen verminderen en smokkelaars en dealers werkloos maken.

Het pleidooi van Velásquez is merkwaardig, gezien zijn crimineel verleden onder drugsbaron Pablo Escobar. Volgens The Independent heeft Velásquez zo'n 300 mensen omgebracht, en wordt hij gelinkt aan bijna 1.000 moorden. In 2014 werd Velásquez door de Colombiaanse autoriteiten vrijgelaten na 24 jaar gevangenschap op grond van terrorisme en drugssmokkel. Vandaag beweert de man een ander mens te zijn, maar hij leeft wel ondergedoken uit angst voor wraakpogingen voor zijn verleden.

Pablo Escobar en John Jairo Velásquez
Facebook Pablo Escobar en John Jairo Velásquez
Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Shakira moessa

    Hij weet waarover hij praat!!

  • Sommeil

    Iemand met verstand van zaken...

Gesponsord

Meld een bug