Fataal einde voor Filipijns verlovingsfeest: 13 doden onder wie bruid nadat vrachtwagen in ravijn stort

Archiefbeeld ter illustratie
EPA Archiefbeeld ter illustratie
Op de Filipijnen zijn dertien mensen om het leven gekomen nadat een vrachtwagen in een ravijn stortte. Aan boord waren 53 mensen die net een verlovingsceremonie hadden bijgewoond, meldt de politie. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich de toekomstige bruid en twee kinderen.

Een man had vandaag, zoals de traditie het wil, officieel de hand van zijn verloofde gevraagd aan haar familie in de provincie Camarines Sur. De man en zijn familie waren weer onderweg naar huis toen het ongeval plaatsvond. 

"De vrachtwagen die normaal gezien gebruikt wordt om zand te transporteren, werd voor de gelegenheid gehuurd door de familie. De chauffeur verloor de controle over het stuur en de vrachtwagen kantelde. Sommige passagiers werden uit het voertuig geslingerd, anderen raakten verpletterd", aldus politiechef Victor Quinao. Waarom ook de verloofde van de man zich in de vrachtwagen begon, kon Quinao niet verklaren.

Op de Filipijnen vinden wel vaker zware verkeersongevallen plaats. Bussen zijn vaak slecht onderhouden en vrachtwagenchauffeurs
 zijn vaak onvoldoende opgeleid. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Kerkhof

    Er gebeuren hier dagelijks zware ongevallen. De meeste voertuigen zijn technisch niet in orde. Er is technische controle maar die kun je absoluut niet vergelijken met in Belgie. Ik kan het niet bewijzen, maar de meeste chauffeurs hebben geen rijbewijs. Discipline is ver te zoeken: rechts inhalen, links over de doorlopende streep. s`Nachts zonder licht rijden, etc, etc....