Farage: "Tweede referendum over brexit is nodig. Om helemaal zeker te zijn"

Nigel Farage.
REUTERS Nigel Farage.
Nigel Farage, boegbeeld van de brexit-campagne, dringt aan op een tweede referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. "Om helemaal zeker te zijn dat we de EU wel degelijk de rug willen toekeren", klinkt het.

Farage deed zijn uitspraak tijdens het programma 'The Wright Stuff' op de Britse TV-zender Channel Five. "Een tweede referendum zal volgens mij nog duidelijker aantonen dat de Britten de Europese Unie willen verlaten. Daarmee zouden de tegenstanders van de brexit meteen helemaal de mond gesnoerd worden. Gedurende alvast één generatie", houdt de voormalige leider van UKIP een slag om de arm.

Voorstanders van het Britse EU-lidmaatschap riepen eerder ook al op tot een nieuw referendum. Zij vinden dat kiezers ook de kans moeten krijgen zich uit te spreken over de nieuwe relatie tussen Londen en Brussel, waar momenteel nog over wordt onderhandeld.

De Britse kiezers stemden in juni 2016 voor de uittreding van hun land uit de Europese Unie. Het Britse EU-lidmaatschap komt op 29 maart 2019 tot een einde. De Britse premier Theresa May wil niets weten van een nieuwe volksraadpleging. "We houden geen tweede referendum", zo reageerde haar woordvoerder vandaag.
57 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Didier VandeVyver

  tweede referendum met de hoop dat een brexit wordt afgekeurd, zodat hij zijn vet betaald postje in het Europees parlement kan behouden want voor iets anders komt deze clown niet in aanmerking

 • paul van de velde

  21 jaar heeft hij gevochten om niets meer te maken te hebben met Europa. Dat waren zijn woorden na de Brexit. Nu zijn geld begint te slinken verandert hij van gedacht, wat voor een gek is dat?

 • willy platteau

  hier , de opstoker van de Brexit gaat zijn kazak keren ! heeft jaren lang zijn riante loon wel ontvangen om terzelfder tijd op alles te kritiseren

 • hary okkernoot

  ze kunnen misschien een referendum doen om te vragen of er een nieuw referendum nodig is

 • Johan De Smet

  mogen wij hier ook tweemaal stemmen als het ons niet uitkomt ???