Farage is geen kandidaat bij de komende verkiezingen

Nigel Farage
EPA Nigel Farage
Nigel Farage, de voorman van de Britse Brexit Party, is geen kandidaat bij de vervroegde verkiezingen op 12 december. In plaats daarvan gaat hij door heel Groot-Brittannië campagne voeren tegen de brexitdeal die premier Boris Johnson gaat sluiten met de Europese Unie.

"Ik heb lang nagedacht hoe ik me het best voor de brexit kan inzetten. Ga ik een zetel in het parlement halen of dien ik de zaak beter door in het hele Verenigd Koninkrijk 600 kandidaten te steunen? Ik heb besloten dat die laatste optie de beste is", zei Farage in het BBC-programma The Andrew Marr Show.

Farage moest eerder deze week in het zand bijten. Hij had premier Boris Johnson opgeroepen zijn brexitdeal met Europa in de prullenmand te gooien en een ‘Leave’-alliantie met de Brexit Party te sluiten. Maar Johnson ging daar niet op in.

Farage blijft intussen wel de brexit-deal van Johnson aanvallen. Volgens Farage is dat akkoord nadelig voor het Verenigd Koninkrijk en is het enkel gunstig voor de voorstanders van een behoud van het VK in de Europese Unie.

De kiezers moeten volgens Farage beseffen dat wat voorgesteld wordt “neerkomt op het behoud van een nauwe band met de Europese instellingen en een volgende fase van onderhandelingen van ten minste drie jaar”.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Wilt zich van een 8e afgang van niet verkozen te geraken besparen en probeert dan maar een formule die wel werkte. Propaganda verkopen en masse al dan niet gesponsord door buitenlandse mogendheden, maar wel volledig gebaseerd op leugens. De enige exit die nodig is, is die van Farage uit de politiek.

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Heeft de Engelsen steeds leugens verteld dat alles financieel veel beter zou zijn als ze uit de EU zouden stappen maar nu het bijna zo ver is komt hij niet op bij de verkiezingen om geen verantwoordelijkheid te moeten nemen en laat hij zijn land in chaos achter en kan hij blijven negatieve commentaar geven op alles

 • Bernd Vaes

  Farage, nog zo een vriendje van Francken en Trump...

 • Liliane Depauw

  Heel goed idee dat hij niet opkomt bij de verkiezingen hij heeft het land nu al om zeep geholpen door zijn vuilgebekte uitspraken en dat voor een advocaat, politicus.

 • Jacques Mertens

  Farage is helemaal de weg kwijt me dunkt. Als Boris Johnson het niet haalt komt er géén Brexit. En zo helpt Farage de Liberal Democrats aan hun grootste overwinning ooit.