Familielid voorkomt per toeval gezinsdrama

Foto ter illustratie
THINKSTOCK Foto ter illustratie
Dankzij een familielid dat toevallig langskwam, is in februari voorkomen dat een Rotterdamse (43) haar twee minderjarige kinderen en zichzelf van het leven beroofde. De moeder zit in voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie legt poging tot moord ten laste.

Volgens justitie heeft de vrouw haar kinderen op de bijna fatale dag gedrogeerd door hen Temazepam te geven. Het medicijn werkt rustgevend, spierontspannend, maakt suf en wordt door artsen vaak voorgeschreven als slaapmiddel.

De Rotterdamse droeg de kinderen daarna vanuit de slaapkamer naar haar auto voor de deur. Nadat ze bij hen in het voertuig was gaan zitten, sloot ze de portieren af en draaide ze enkele flessen met propaangas open. Niet duidelijk is of de moeder de kinderen en zichzelf door vergassing de dood in wilde jagen of dat ze een explosie wilde veroorzaken.

Juist op dat moment kwam een familielid op bezoek die de even dreigende als gruwelijke situatie ontdekte. Onmiddellijk werden hulpdiensten gealarmeerd, waardoor het familiedrama kon worden voorkomen. Wat de vrouw tot haar actie heeft gedreven is nog niet bekend.

Niet achter gesloten deuren
Haar advocaat -Bénédicte Ficq- wil er geen woord over kwijt. De bekende Amsterdamse strafpleiter wilde de zaak uit de publiciteit houden en spande met succes een kort geding aan tegen het OM. Ze vroeg ook om de rechtszaak achter gesloten deuren te behandelen, maar dat verzoek is afgewezen.

De zaak tegen de moeder had deze maand moeten worden behandeld bij de rechtbank, maar is uitgesteld omdat het onderzoek van de gedragsdeskundigen naar het geestelijke vermogen nog niet is afgerond.